Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@15:14:39 GMT

11 گام برای کاشت گیاه گوجه فرنگی در منزل

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۴۰۷۸۵

11 گام برای کاشت گیاه گوجه فرنگی در منزل

گوجه فرنگی از سبزی های پر خاصیت و پر مصرف همه خانواده های ایرانی است اگر شما نیز به این سبزی پر خاصیت علاقه دارید می توانید آن را در خانه پرورش دهید و لذت باغبانی را تجربه کنید .

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بسیاری از گوجه های تولید شده تجاری نیز در محیط های بدون خاک با استفاده از یک محلول کود مصنوعی پرورش داده می شود و قبل از این که برسند چیده می شوند؛ پرورش گوجه فرنگی در خانه این ارمغان را برای شما دارد که در تمام طول سال و بخصوص فصل زمستان از گوجه فرنگی تازه استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آموزش پرورش گوجه فرنگی در خانه برای کسانی مناسب است که در واحدهای آپارتمانی زندگی می کنند و برای پرورش گوجه فرنگی به مکان های خارج از خانه دسترسی ندارند.

در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه کاشت صحیح و اصولی انواع گوجه فرنگی و گوجه گیلاسی در گلدان و خانه یا آپارتمان آشنا کنیم.

برای کاشت گیاه گوجه فرنگی در منزل اولین مرحله انتخاب رقم مناسب برای کاشت در گلدان است. گوجه فرنگی دارای واریته های بسیار زیادی است که از نظر رشد گیاه، کیفیت میوه، شکل میوه و مقاومت به امراض و آفات تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. استفاده از ارقامی مانند کلاستر، چری (گیلاسی)، کالیبرا، کنزو، باربارا برای کاشت در فضای منزل مناسبتر است. همچین لازم است بدانید کاشت این سبزی هم از طریق بذر و هم از طریق نشاء صورت میگیرد. برای پرورش گوجه در منزل پیشنهاد ما این است که از بذر گوجه گیلاسی یا گوجه چری استفاده کنید. این نژاد گوجه کوچکتر می باشد و شما محصول بیشتری می توانید برداشت کنید. البته گوجه های معمولی درشت هم می توانید پرورش دهید و این کاملا سلیقه ای می باشد.

گلدان مورد نظر خود برای کاشت را انتخاب کنید. بهترین گلدان برای کاشت گیاه گوجه، گلدان های گلی با لعاب شیشه ای است، زیرا خاک این گلدانها به سرعت خشک نمی شوند و در سایزهای مختلفی هم وجود دارند. همچنین استفاده از باکسهای پرورش گل وگیاه که برای فضای بالکن ها تهیه شده نیز انتخاب مناسبی خواهد بود. توصیه میشود خاک باغ را با قطعات خزه، ورمیکولیت و یا پرلیت ترکیب کنید تا زهکشی بهتر صورت گیرد و گلدان را پر کنید. این مواد را میتوانید از یک مرکز باغبانی خوب به صورت فله تهیه کنید تا در هزینه های شما صرفه جویی شود. برای شروع کار اگر از طریق کاشت بذر اقدام به پرورش گوجه نموده اید، ابتدا بذرها را در سینی نشا حاوی خاک غنی با زهکشی خوب به عمق 6 میلی‎متر بکارید و لایه نازکی از خاک را بر روی بذرها بپاشید. سینی نشاء را در یک مکان دارای نور کافی قرار دهید. دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر گوجه،23 تا 26 درجه سانتی‎گراد است. همچنین بلافاصله بعد از کاشت بذر گوجه‌فرنگی، گلدان یا سینی نشا را با پلاستیک بپوشانید تا از خشک شدن خاک جلوگیری شود. بذرهای گوجه‌فرنگی طی مدت 5 تا 10 روز جوانه می‌زنند. بعد از جوانه‌زنی گوجه‌ها، پوشش پلاستیکی را بردارید و برای نهال‌های خود نور کافی و مناسب فراهم کنید. نشاءهای جوانه زده را به گلدان‌های بزرگتر منتقل کنید. برای انتقال نشاء ها توجه داشته باشید، ریشه‌های گوجه‌فرنگی آسیب نبینند. گلدان را با خاک مناسب پر کنید و نشاء را با ملایمت در خاک بکارید. بعد از انتقال نشاء به گلدان بزرگ‌تر، لازم است که به طور مرتب به گیاه آب دهید. انگشت خود را در خاک فرو کنید، اگر خاک گلدان خشک بود به گیاه آب دهید، اگر سطح خاک خشک ولی زیر آن مرطوب بود، کمی دیرتر به گیاه آب دهید. در حدود دو هفته بعد از کاشت گوجه فرنگی، ساقه ها باید با نخ نرم، نوار پارچه و یا رشته ایی به چوب یا میله بسته شوند. بعد از گذشت حدود دو ماه بوته ابتدا گلهای ریز می دهد و بعد از آن گوجه های سبز رنگ ریز شکل می گیرند. تقریبا 40 روز بعداز گل دادن گیاه یا 65 تا 80 روز بعد از انتقال نشاءها، اولین گرجه فرنگی ها نمایان میشوند. برای بدست آوردن بهترین طعم و مزه باید صبر کنید تا گوجه فرنگی‌هایتان به رنگ کامل برای چیدن برسند . برای جدا کردن گوجه فرنگی‌ها، آن را در نزدیکی ساقه خود در نظر بگیرید و تا زمانی که جدا شود آن را بچرخانید. اینکه چقدر طول میکشد تا گوجه های پرورش یافته شما رسیده و آماده برداشت شوند بستگی به اندازه، رقم گوجه، شرایط محیط و دیگر عوامل دارد. مطمئن باشید بعد از کاشت اولین بوته ها تجربه شما در این زمینه بیشتر خواهد شد.

 

نکات

دما: چون گوجه فرنگی جزء سبزی‌های فصل گرم می‌باشد، لذا به سرما حساس است. بهترین دما برای کاشت گوجه فرنگی بین ۱۹ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در بالاتر از ۳۵ درجه سانتی‌گراد رشد گیاه متوقف و میوه آن تشکیل نمی‌گردد. در کمتر از ۱۵ درجه سانتی‌گراد نیز گل‌ها تلقیح نمی‌شوند؛ بنابراین میوه به وجود نخواهد آمد

هرس: بهتر است برگ های پایینی گیاه را هرس کنید تا انرژی گیاه صرف رشد ساقه و قوی تر شدن آن شود. از آنجا که گوجه به صورت بوته ای رشد می کند و ساقه بلندی دارد بهتر است آن را با طناب به جایی آویزان کنید یا برای آویزان شدن آن آمادگی داشته باشید.

کود دهی: کمی که گیاه بزرگتر شد (مثلا دو هفته پس از جوانه زنی) تا هنگامی که گل دهد می توانید هفته ای یکبار کود مایع شامل: فسفر، پتاسیم و ازت به آن بدهید. هنگامی که گیاه شما به گل دهی رسید از دادن کود به آن خود داری کنید.

بهترین زمان کاشت: بهترین زمان برای کاشت گوجه معمولا فصل بهار می باشد اما اگر شما گوجه را در گلدان و محیط خانه بکارید فقط کافیست شرایط پرورش گوجه در دمای 20 درجه را تامین کنید.

 

گردآوری شده از:

سایت جامع گل و گیاه ایران، بذرام

نمناک

سایت کوکا

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کاشت گیاه باغبانی کاشت گوجه فرنگی پرورش گوجه فرنگی گوجه گیلاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۰۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه خود را در بهار سبز کنید

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، اگر علاقه به کاشت چمن در فصل بهار دارید و می‌خواهید خانه خود را سبز کنید، می‌توانید با استفاده از بذر مرغوب در خانه خود یا هر مکانی که دوست دارید، چمن بکارید. این نکته را باید بدانید که بذر چمن باید به درستی کاشته شود و همینطور یکسری مراقبت‌ها از آن انجام شود تا خانه شما بتواند سبز بماند. در ادامه مطالب مفیدی را در این مورد به شما خوانندگان گرامی ارائه خواهیم داد.

چگونه بذر چمن را بکاریم؟

برای کاشت بذر چمن، ابتدا شما باید بذر مرغوب را از یک فروشنده معتبر خریداری کنید و سپس اقدام به کاشت نمائید. زمانی که قصد داشتید بذر چمن را در زمین بکارید، باید توجه داشته باشید که بذر را باید به صورت یکنواخت در زمین پخش کنید تا چمن شما به شکل یکدست رشد کند. یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که کاشت بذر چمن نباید در روزهای طوفانی انجام شود. نکته دیگر این است که شما می‌توانید کاشت بذر را با استفاده از روش دستی و همینطور با استفاده از دستگاه بذرپاش انجام دهید.

در ابتدای کار زمین مورد نظر باید به قطعات مساوی تقسیم بندی شود و شما باید بذر را با هر قطعه‌ای که می‌خواهید در آن بریزید، تناسب دهید. سپس هر قطعه را بذر پاشی کنید و توجه کنید که عمق کاشت بذر نیز باید بین نیم تا یک سانتی‌متر باشد. همینطور می‌توانید بذر را به دو بخش تقسیم کنید و نصف آن را در یک جهت و نصف دیگر آن را نیز، عمود بر جهت اول بکارید. بعد از کاشت بذر، با استفاده از شن کش، بذرهای چمن را زیر خاک قرار دهید و سپس روی آن‌ها را با استفاده از کود دامی پوشش دهید.

مراقبت‌های زراعی از چمن به چه شکل است؟

همانطور که گفتیم، مراقبت از چمن برای رشد بهتر و ماندگاری آن، اهمیت زیادی دارد. یکی از مواردی که در لیست مراقبت‌های زراعی از چمن قرار می‌گیرد، آبیاری چمن است. شما عزیزان پس از بذر پاشی، باید آبیاری را انجام دهید. در آبیاری بذرها باید تا عمق ۱۵ تا ۱۰ سانتی‌متر به صورت کامل خیس شوند. همینطور باید بگوییم که اگر می‌خواهید چمن زنی کنید، باید این کار را از ارتفاع ۳ تا ۵ سانتی‌متری انجام دهید. توجه کنید که اگر کوتاه کردن چمن‌ها را بیش از حد انجام دهید و به عبارت دیگر چمن زنی بیشتر از روی سطح خاک انجام شود، باعث می‌شود که علف‌های هرز بر چمن‌ها غلبه کنند.

نکات مهم در زمینه مراقبت و نگهداری از چمن

در این بخش قصد داریم نکات مهمی که در زمینه مراقبت و نگهداری از چمن وجود دارند را به صورت دقیق‌تری بررسی کنیم. این نکات عبارتند از:

آبیاری صحیح چمن

یکی از نکات مهمی که برای مراقبت از چمن باید به آن توجه کنید، آبیاری صحیح چمن است. از جمله بدترین اشتباهاتی که ممکن است برخی از افراد برای آبیاری چمن انجام دهند، این است که چمن را به صورت روزانه آبیاری کنند. اگر آبیاری چمن به صورت روزانه انجام شود، باعث می‌شود که چمن ضعیف شود و همینطور ریشه‌های آن سست شوند. آبیاری روزانه چمن را هفته‌ای دو بار به شکل عمیق انجام دهید تا چمن بتواند مقاومت بیشتری پیدا کند. بهترین زمانی که شما می‌توانید به آبیاری چمن بپردازید، صبح خیلی زود است.

لازم به ذکر است که ظهرها بیشتر آبی که شما به چمن می‌دهید، تا قبل این که به چمن برسد، تبخیر می‌شود و باعث می‌شود که چمن‌ها بسوزند. از طرفی دیگر آبیاری شبانه نیز، باعث می‌شود که آفت‌ها و قارچ‌ها در چمن به وجود بیایند. چمن‌ها در هفته به ۲ سانت و نیم آب احتیاج دارند. همینطور برخی از چمن‌ها نیز، نسبت به کم آبی مقاومت کمتری دارند.

به چمن کمپوست بدهید

یکی از کارهای دیگری که باید در زمینه مراقبت از چمن انجام دهید، این است که به چمن کمپوست بدهید. برای انجام این کار، باید کمپوست با کیفیت را تهیه کنید و چمن را به خوبی با آن پوشش دهید. خاصیتی که کمپوست دارد، این است که می‌تواند خاک را احیا کند و همینطور باعث قوی‌تر شدن ریشه گیاه شود. شما باید بدانید که تنها یک قاشق چای‌خوری از این محصول، دارای ذرات بسیاری است که این ذرات مغذی هستند و برای خاک فوایدی دارند. این ذرات باعث می‌شوند که آب و هوا به صورت بهتری به زمین جذب شود. با استفاده از بیل می‌توانید کمپوست را روی زمین بپاشید تا یک لایه تقریباً به ضخامت یک و نیم سانتی‌متر به وجود بیاید و سپس با استفاده از شن کش آن را توزیع کنید. یکی از توصیه‌هایی که داریم، این است که اگر زمین چمن شما وسعت بزرگی دارد، می‌توانید از کمپوست فله‌ای استفاده کنید.

کوددهی چمن

از جمله نکات مهم دیگر مراقبت از چمن، کوددهی آن است و شما باید بدانید که چه نوع کود کشاورزی ای را در چه زمانی و چگونه باید به چمن بدهید. ازت یکی از فراوان‌ترین عناصر غذایی است که در گیاهان وجود دارد. پس گیاهان باید این عنصر را به بیشترین مقدار تأمین کنند. پتاسیم و فسفر نیز، جز عناصر مهم هستند. توجه کنید که مقادیر کم یا بیش از حد این عناصر، باعث می‌شود که برای گیاه یکسری مشکلات به وجود بیاید و بنابراین شما باید آن‌ها را در حد تعادل به گیاه خود بدهید. حداکثر مقداری که شما می‌توانید کودهای مجاز را به چمن بدهید، در هر نوبت ۴۵ کیلوگرم در هکتار است.

در مجموع در طول سال بین ۱ تا ۴ نوبت باید توسط گیاه مصرف شوند. زمان کوددهی نیز، باید زمانی باشد که چمن در رشد فعال خود به سر می‌برد. زمان رشد فعال برای چمن‌هایی که در فصل سرد هستند، زمانی است که درجه حرارت ۲۷-۱۵/۵ درجه باشد. بنابراین اگر در این دوره کود را چمن‌ها بدهید، باعث می‌شود که آن‌ها بتوانند تقویت شوند.

سخن پایانی

استفاده از بذر گل یا بذر چمن برای کاشت گل یا چمن، خواسته بسیاری از افراد است و شما باید یکسری نکات را برای رشد بهتر آن‌ها انجام دهید. ما نکات مختلفی را که در زمینه مراقبت چمن باید آن‌ها را رعایت کنید، در اختیارتان گذاشتیم و شما عزیزان می‌توانید با استفاده از آبیاری صحیح، کوتاه کردن به اندازه چمن‌ها، استفاده از کود کشاورزی و غیره، چمن‌های خود را تقویت کنید. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر و جزئی‌تر در این مورد، می‌توانید از کشاورزان با تجربه‌تر کمک بگیرید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6097360

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خانه خود را در بهار سبز کنید
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • ببینید | ناخن طلا برای کاشت برای خانم‌های پولدار!
  • برداشت گوجه سبز از باغ های سرخه
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • ژابی باعث اخراج بارسا از گلدان یک چمپیونزلیگ!
  • کاهش قیمت قیمت نوبرانه‌ها تا این تاریخ | قیمت عمده گوجه سبز و توت فرنگی