Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@18:08:41 GMT

کشاورزان هرمزگان در دوراهی کاشت و داشت

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۵۲۲۵

کشاورزان هرمزگان در دوراهی کاشت و داشت

بوشهر-احتمالا به خاطر دارید که بهمن‌ماه سال گذشته بسیاری از کشاورزان بوشهری در اعتراض به نبود سیاست خرید محصولات و عدم‌حمایت از کشاورزان محصول گوجه خود را در کف جاده‌ها ریختند و دسترنج خود را فرش زیر پای مسئولان کردند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: استان هرمزگان به‌واسطه شرایط جغرافیایی و آب‌وهوای خشک در تمامی فصل‌های سال به تولید انواع و اقسام محصولات زراعی و باغی می‌پردازد ازاین‌رو فصل‌های سرد سال که سایر نقاط کشور درگیر برف و باران و مشکلات ناشی از کاهش دما هستند کشاورزان گوشه و کنار این استان جنوبی به کشت و کار فعالیت دارد اما سال‌هاست که برنامگی این دسترنج کشاورزان را به باد فنا می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی‌که استان بوشهر تولید محصول در تمام فصول را داشته و می‌تواند نه‌تنها نیاز داخل بلکه کشورهای حاشیه خلیج را تأمین کند اما بنا بر گفته سید علی‌اکبر فاطمی نماینده مردم استان بوشهر در شورای عالی استان‌ها هزاران تن گوجه روی زمین ماند و مسئولان برای تأمین منافع برخی خواص، دست به واردات رب گوجه‌فرنگی زدند!

سال گذشته با توجه به اینکه قیمت تمام‌شده گوجه‌فرنگی با فروش آن همخوانی نداشت لذا همچون سال‌های گذشته کشاورزان هرمزگانی بلاتکلیف ماندند و ندانستند هنگام برداشت محصول چه کسی به حمایتشان خواهد آمد. و از همین رو فروش محصول گوجه‌فرنگی به معضلی بزرگ برای بوشهری‌ها تبدیل شد.

نقش پررنگ دلالان

بحران کشاورزی در هرمزگان زمانی حاد می‌شود که هزاران کارگر و کشاورز در فصل برداشت چشم به زحمات یک‌ساله خوددارند و با شوق بی صف دسترنج ماه‌ها تلاش و عرق‌ریزان خود را روانه بازار می‌کنند هرچند ورود واسطه‌ها و دلالان به بازار عرضه محصول سود این عرصه به جیب افرادی سرازیر می‌کند که هیچ زحمتی را متحمل نشده‌اند اما مشکل این فعالان این بخش به همین‌جا ختم نمی‌شود چراکه فعالیت دلالان خود نتیجه کوتاهی‌هایی است که یک بعد آن واسطه‌گری است.

نبود حمایت صحیح و مؤثر از کشاورزان و باغداران موضوعی است که به‌کرات بیان‌شده و تاکنون تنش‌های بسیاری را به همراه داشته هرچند وعده‌های سر خرمن مسئولان و اقداماتی که خود دردسرساز است کم نبوده اما با مدیریت صحیح و همگامی دستگاه‌ها می‌توان این موضوع را به ظرفیت تبدیل کرد.

عرضه محصولات کشاورزی مانند خرما هرمزگان به نام استان‌های کرمان و خوزستان، نقش پررنگ دلالان واسطه‌ها در فصل برداشت، فروش محصول به قیمتی پایین‌تر از قیمت تمام‌شده کشاورز و مشکلات نگه‌داری از مهم‌ترین پیامدهای ضعف زیرساخت‌ها در حوزه صنایع تبدیلی محسوب می‌شود که کشاورزی هرمزگان را ضعیف جلوه می‌دهد.

واردات رب در قطب تولید گوجه

بنا به گفته ‌رئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان بندرعباس رب گوجه‌فرنگی در بشکه‌های ۲۲۰لیتری باقیمت هر کیلو ۳۱۰ هزار تومان وارد کشور می‌شود و خوراک کارخانه‌های تولید رب ایران را تأمین می‌کند.

محصولات کشاورزی استان هرمزگان نظیر خرما و لیمو و صیفی‌جات به دلیل کیفیت بالا از بازار خوبی در کشورها برخوردار هستند اما کشورهای هدف این محصولات را با بسته‌بندی مناسب می‌خواهند که این توانمندی در استان هرمزگان وجود ندارداین اتفاق نیز در حالی رخ می‌دهد که تولید انواع مشتقات گوجه‌فرنگی می‌تواند نقش مهمی در اشتغال‌زایی استان هرمزگان داشته باشد.

هادی جوادی در این خصوص می‌گوید: «درحالی‌که حاضر یک‌چهارم از جمعیت یک‌میلیون و ۸۰۰ هزارنفری هرمزگان به فعالیت‌های کشاورزی مشغول هستند و از این راه تأمین معاش می‌کنند.

وی اظهار می‌کند: با توجه به اینکه در این استان صنعت حرفی برای گفتن ندارد، مسئولان باید برای رفع مشکلات کشاورزان بیشتر تلاش کنند اما بااین‌حال جای تأسف دارد که کشاورزان ما هنوز برای فروش محصولاتشان باید موانع بسیاری را طی کنند و درنهایت متضرر شوند. دلیل این مسئله هم این است که دولتمردان هیچ توجهی به معیشت روستاییان ندارند.

نبود زیرساخت

دبیر کل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندرعباس بابیان اینکه حمایت از کشاورزان با ایجاد تسهیلات لازم برای بسته‌بندی یکی از ابتدایی‌ترین تسهیلاتی است که باید در اختیار کشاورزان قرار داده شود اظهار می‌کند: کشاورزان هرمزگانی از نبود صنایع بسته‌بندی استاندارد در استان اقتصادی و عدم پرداخت تسهیلات مربوطه توسط بانک‌ها گله و شکایت دارند.

محمد یوسف زاده بیان می‌کند: محصولات کشاورزی استان هرمزگان نظیر خرما و لیمو و صیفی‌جات به دلیل کیفیت بالا از بازار خوبی در کشورها برخوردار هستند اما کشورهای هدف این محصولات را با بسته‌بندی مناسب می‌خواهند که این توانمندی در استان هرمزگان وجود ندارد.

وی یادآور می‌شود: استان هرمزگان هیچ‌گونه زیرساختی در مقوله بسته‌بندی محصولات کشاورزی ندارد و بخش اعظمی از کشت و کار صیفی و سبزی را نیز به خود اختصاص داده است.

وی ادامه می‌دهد: آماده نبودن زیرساخت‌های بسته‌بندی استاندارد در استان هرمزگان باعث شده که محصولات این استان به نام استان‌های دیگر صادر شود که این کار به ضرر کشاورزان استان و بهره‌برداران تمام‌شده است.

یوسف زاده عنوان می‌کند: بالا بودن قیمت نهایی محصولات کشاورزی، نداشتن واحدهای فرآوری محصول، ضعف زیرساختی درزمینهٔ حمل‌ونقل به‌ویژه سردخانه‌ای، همراه نبودن بانک‌ها در ارائه تسهیلات به بخش کشاورزی، نبود واحدهای بسته‌بندی محصولات از مهم‌ترین مشکلات در بخش توسعه صادرات کشاورزی استان هرمزگان دانست.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۵۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم